Wednesday, January 14, 2009

Qi Gong med Lam Kam Chuen

Vejen til energi

Der er efterhånden en hel del bøger om Qi Gong (som udtales: chi kung). Qi Gong er egentlig meget lette øvelser, men forekommer alligevel ofte meget svære at komme igang med uden intensiv undervisning.

Jeg havde selv forsøgt flere gange inden jeg stødte ind i Lam Kam Chuens bog: "Vejen til energi".
Det system han præsenterer i bogen er bygget op af en lille serie opvarmningsøvelser, som er nemme og enkle. Efter opvarmningsøvelserne er indarbejdet, kan man gå igang med den egenlige Qi Gong træning, og det er i Lam Kam Chuens system ikke lange serier af komplicerede bevægelser; men en lille serie stillestående øvelser, som man lærer en ad gangen. Man øger gradvis tiden man står samt antallet af stillinger man går igennem.
En slags stående meditation hvor man lærer at slappe af i kroppen (for ellers gør det ondt), lærer at slippe sin rastløshed (for ellers .....) og gradvist bliver tankerne færre, mens man står i stillinger med navne som f.eks. "Hold om ballonen".
Lam Kam Chuen opfordrer i modsætning til mange andre til, at man ikke tænker for meget over at få Qi energien til at strømme; men blot venter, lader det ske af sig selv og lægge mærke til hvad der sker istedet for at styre det - hvilket i hans udlægning blot vil forstyrre det naturlige qi flow.

"The Way of Energy" by Lam Kam Chuen now a classic and bestselling title, was the first book on Zhan Zhuang Chi Kung in the West. It is a simple and easy step-by-step instruction in Qi Gong standings, very useful for beginners.

Lam Kam Chuens homepage

No comments:

Post a Comment