Sunday, November 13, 2011

Qigong en slags indre akupunktur

Medicinsk Qigong er en del af traditionel kinesisk medicin og bruger langsomme bevægelser, kombineret med afslapning og åndedrætsøvelser til at skabe balance i krop og sjæl. Kroppens egne indre kræfter aktiveres, så belastningen af det sympatiske nervesystem falder.

Qi Gong (livsenergi træning) har været en del af taoistisk filosofi i mere end 2500 år. Det er grundlaget for traditionel kinesisk medicin. Qigong er baseret på ideen om, at der er livsenergi, Qi, i alle levende væsener, naturen og universet. Baseret på denne filosofi er gennem historien blevet udviklet bla.tai chi, kampsport og akupunktur. Kroppen gennemstrømmes efter taoistisk tænkning af energi kanaler "meridianer", hvori livsenergien Qi flyder.

Sygdom og smerte tilskrives blokeringer eller skader af energi-kanaler, og de kan behandles med medicinsk Qigong. Træningen består af afslapning, bevægelse, koncentration og åndedrætsøvelser. Man forestiller sig, at bestemte, simple bevægelser stimulere strømmen af ​​energi i kroppen, opløser blokeringer og spændinger, øger blodgennemstrømningen og afslapper stive led. Daglig Qigong træning er anset for at styrke livsenergi. Ifølge denne tankegang, kan man også stimulere strømmen af ​​energi og løse blokeringer ved hjælp af akupunktur eller akupressur. Qigong kan sammenlignes med intern akupunktur og har den fordel, at det ikke behøver en terapeut, når først man har lært metoden.

Der er et par hundrede varianter af Qigong stilarter. 

No comments:

Post a Comment