Monday, November 7, 2011

Traditionel Thaimassage og autisme

De positive effekter af traditionel thaimassage er mange, både for fysiske skavanker og for psykisk velvære og balance. Den traditionelle forklaring er at massagen af kroppens energikanaler får energien til at cirkulere frit i kroppen og aktiverer kroppens selvregulerende helbredende mekanismer, samt giver en følelse af harmoni og afslappethed.
Den vestlige videnskabelige forklaring på massagens positive effekter er forbedret blodcirkulation, afspænding af musklerne og aktivering a det parasympatiske nervesystem.
 I Thailand tages den traditionelle massage "Nuad Thai" alvorligt som en medicins praksis, og der både undervises og forskes i den på universitetsniveau.
I en tankevækkende test i Thailand gav man en gruppe autistiske børn traditionel thaimassage. Forsøget dokumenterede at Traditionel Thaimasssage kan hjælpe autistiske børn (et problem der ellers ofte medfører medicinering med diverse psykopharmaka). Resultaterne beskrives i en artikel i The Journal of Alternative and Complementary Medicine. December 2009, Vol. 15, No. 12: 1355-1361. 
Download her:  http://www.liebertonline.com/doi/abs/10.1089/acm.2009.0258
 Artiklens konklussion er:
"Conclusion: Overall, we showed ...that this type of massage was able to significantly reduce conduct problems and anxiety in Thai autistic children."

No comments:

Post a Comment